Beatrice!

Kategori: Fotografering

Vårkväll i stallet

Jiiiiiiisses vilket härligt väder det varit idag! Tyvärr jobbade jag fram till kl. 17, men fick ändå chans att ta vara på solen och värmen i stallet på kvällen! Kände att det var så himla länge sedan jag var ute och fotograferade någonting, så passade på att ta med kameran ut till stallet. När allt i stallet var färdigfixat så släppte jag Cazzha lös i paddocken och fotade lite, det var inte det enklaste då hon hellre följde efter mig och tiggde godis än att springa runt på egen hand, hahah. Men lyckades ändå få ett par fina bilder!

 

  

  

Alla bilderna är helt oredigerade, får se om jag orkar sätta mig och redigera någon annan dag. Det är ju inte lika roligt när jag inte har något bra program att göra det i..

Minusgrader

Här ekar det av min frånvaro. Jag är redo att gå och lägga mig innan två långa arbetsveckor väntar mig, men kände för en gångs skull för att gå in här först och uppdatera lite. Egentligen har inte särskilt mycket hänt sen sist, jag har jobbat på veckorna och varit hos Anton på helgerna. Förra helgen var vi ute och åt på Vapiano samt kollade på bio. Det var hans julklapp till mig, vi hade det verkligen jättemysigt! Den här helgen var desto lugnare, vi har mest suttit inne framför netflix precis som vanligt, hahah. Igår var vi dock ute en stund på promenad med Malte (deras hund), vädret var så otroligt häftigt och vackert. Jag var självklart tvungen att ta ungefär hur många bilder som helst, är bara så besviken att jag inte hade någon systemkamera till hands. Visst blev det jättefina bilder med mobilen också, men hade gärna varit ute betydligt längre än vad vi var för att gå längre bort och fota ännu mer!

Solen sken samtidigt som dimman låg rätt tjockt över åkrarna, alltså det var bara så häftigt. Jag kunde känna hur kreativiteten började flöda och jag ville verkligen inte gå in!

Hej mitt vinterland!

Planen idag var att jag skulle gymma under förmiddagen, men redan igår kände jag mig risig och idag när jag vaknade så kändes det som att jag blivit överkörd av en ångvält... Inte det roligaste så kände att det inte var någon idé att försöka gymma just idag. Förhoppningsvis mår jag bättre på torsdag och kan gymma då! 

Trots min uschlighet ville jag inte bara sitta inne hela dagen så jag bestämde mig för att ta en promenad ute i snön och fotografera lite. Det var så himla länge sedan jag gick ut och fotade för skojs skull, det kändes jättebra att få vara lite kreativ igen. Vädret är inte det finaste här, allt är grått, det blåser och snöar. Därför försökte jag leka runt lite med färgklickar och lite vinklar också. Jag var bara ute i en sisådär 30 minuter, men lyckades ändå få till några helt okej bilder. De är bara snabbt redigerade med ljus och färg som går att ändra direkt i datorn, sen jag blev av med min skoldator och PS har jag inte försökt mig på något annat redigeringsprogram så det här fick helt enkelt heta duga. 

Konst VS Mode

Vår senaste fotouppgift i skolan var att ta bilder som representerade konst vs mode och skillnaden i ljus/vinklar mellan de olika fototyperna. Medan konstbilder praktiskt taget är helt fria och kan vara hur naturliga som helst så har modebilder väldigt skarpt ljus och är kraftigt redigerade, tja, alla som någonsin tittat i en tidning vet nog hur redigerade bilderna är. 

Här är i alla fall min tolkning på uppgiften, det enda kravet som vi hade var att vi skulle tänka på ljuset. I konstbilden så har jag inte ändrat ljuset någonting alls, utan jag gick på det lite mattare/mjukare naturliga ljuset. Det enda jag faktiskt redigerade var min systers ögon. Jag är fullkomligt förälskad i hennes ögonfärg och ville förstärka den. På modebilden däremot har det gjorts mycket, uppenbarligen. Ökat upp färgen på sminket, fixat ögonfransar och ögonbryn, ljusat upp huden något extremt för att göra den finare och få bort mina fräknar en del. Dock blev jag extremt blek, jag vet inte om jag gillar det eller inte... Vi får se om jag redigerar om den på nytt. 

Skolfoto

Idag var dagen som alla fruktar, dagen med skolfotografering. Det är som en oskriven regel att skolfotona alltid blir dåliga, jag förstår inte hur det alltid blir så. Fotograferna har för det mesta ingen aning om vad de gör, ljussättningen är helt galen och vinklarna är inte speciellt charmiga. Det lilla jag hann se av gruppfotot blev dock helt okej för en gångs skull, praise the Lord! 

Dreamteam, snart är det dags för studentfoto och då kommer vi slaya!

Nothing

Idag har vi schemalagd tid till att jobba med gymnasiearbetet och jag drog verkligen igång ordentligt känner jag. Produkterna ska ju inte visas upp förrän i vår, någon gång i april men jag känner redan nu att det kommer gå hur snabbt och smidigt som helst. I och med att det är så pass mycket fritt arbete och inte obligatoriskt att jobba med det vissa tider känner jag att jag hellre har så mycket som möjligt färdigt nu i höst och kanske bara finslipar på det i vår än att bara göra lite nu och sen göra färdigt den i mars, typ. Sen ska jag göra en musikvideo också och då kan jag inte ha hur många olika årstider som helst med, utan klippen måste såklart flyta ihop fint med varandra, så jag ser bara positiva grejer med att bli så färdig som möjligt redan nu. Loggbok ska vi också hålla under varje vecka som vi arbetar och därefter ska det skrivas en kort sammanfattning på engelska och även en rapport, då har jag mer tid att lägga på det i vinter eller i början av nästa år. Hur som helst så är jag positivt inställd till arbetet!

Som det ser ut nu så har jag typ en halv minuts färdigklippt film, och låten är fyra minuter lång. Helt okej för en eftermiddag enligt mig! Men det är klart att jag kanske vill göra förändringar längre fram i processen... Egentligen ville jag nästan inte filma idag då jag hade önskemål om regn och moln i min video, men icke sa nicke, så då fick jag istället anpassa mig till den fina solnedgången och arbeta mig omkring det. Jag vill få fram en relativt dyster känsla men ändå med en gnutta hopp, så lösningen fick bli att göra hela filmen svartvit. Hade väl tänkt göra den ganska färglös oavsett, men kontrasterna som blir av solnedgången funkade faktiskt väldigt bra när en tog bort färgen i klippen. Vädret ser inte heller ut att bli sämre varken i helgen eller kommande vecka, så jag får hoppas att prognoserna har lite fel så att jag kan få några droppar regn att filma åtminstone, men som sagt så har jag ju praktiskt taget all tid i världen. Oktober lär bli en regnig månad, hahah.

Här är två bilder som jag tog mellan filmningarna, ljuset var verkligen helt fantastiskt!

Himmelen som brann

Vi hade en helt fantastisk solnedgång här ikväll, jag tror att det här kommer bli den sista riktiga sommarkvällen. Lite sorglig men med hösten kommer även massvis med möjligheter. Den här hösten ska jag verkligen försöka hålla mig positiv, vanligtvis är jag den som blir väldigt trött och deprimerad under höst- och vintermånaderna, men det ska förhoppningsvis gå att ändra på!

Dragna rakt från kameran, mother nature behöver ingen redigering eller filter.

tumblr

Nu var det ett tag sedan jag var aktiv på tumblr, men jag är ändå ett stort fan då det är så himla enkelt att hitta inspiration och att uttrycka sina känslor. För ni vet att en bild säger ju trots allt mer än tusen ord!

http://multitssking.tumblr.com

Screenshot från min tumblr.

Feeling myself

Efter en vecka med jobb, skitit hår, arbetskläder och inget smink överhuvud taget passade jag idag på att faktiskt fixa håret och sminka mig lite granna. Bara för att jag inte hade något bättre för mig och kände att jag ville vara lite "finare", sen att jag egentligen inte kan någonting om smink spelar ingen större roll. Allra helst hade jag velat gå ut och kanske fota lite också, eventuellt ha en liten "photoshoot" med mig själv men jag har ingen som helst motivation till att gå ut. Jag hittar inte heller någon inspiration som faktiskt puttar på motiveringen att gå ut, så det känns väldigt tråkigt, det var flera månader sen jag var ute med systemkameran och fotade.

I och för sig så är det ju faktiskt film jag vill göra och hålla på med trots att jag går en fotoinriktning i skolan, jag började med film men trivdes inte med läraren eller gruppen plus att alla mina vänner som jag umgicks med gick i foto. Då blev det liksom att jag bytte, vilket jag till viss del ångrar... Däremot får jag göra en film på mitt gymnasiearbete och det ska bli sjukt roligt! Så jag ska försöka leta upp lite inspiration för att kanske någon dag innan skolan börjar hinna gå ut och fota eller filma lite för att se vad jag kan få ihop! 

Satte mig i alla fall framför webcamen och knäppte ett par bilder, bara för att jag kände mig lite snygg trots rörig bakgrund och halvtaskigt smink. Ska se om jag kan flörta mig till att få fota min pojkvän när han kommer om en dryg vecka, hahah. Här är hur som helst "resultatet" på bilderna jag knäppte som hastigast nu, har inte lagt upp något på mig själv här på bloggen på evigheter heller så slår två flugor i en smäll. 

Har förresten håret uppsatt i en tofs, det är halvt omöjligt att styla då jag håller på att spara ut det, hahah. Är inte riktigt så "skallig" som jag ser ut att vara. 

Fotouppgift - parafras

Vår senaste fotouppgift var att vi skulle göra en parafras, alltså att vi ska hitta en bild som vi gillar och sedan ta om bilden efter egen tolkning. Bilden under som jag valde är tagen av Freja Lindberg (ni hittar hens hemsida här eller hens instagram här). Freja tar väldigt normbrytande och vackra bilder och hen har inspirerat mig mycket det senaste halvåret, därför kändes det passande att jag tog en av hens bilder. 

Min tolkning av den här bilden är att man bryter mot de könsnormer vi har i dagens samhälle, killar/maskulint kodade personer bör inte ha smink då det är något "kvinnligt". Själv tycker jag att smink är hur roligt som helst att leka med och vem som helst som vill ska ha möjligheten att sminka sig som den vill. Jag lyckades få min kära pojkvän att ställa upp till den här uppgiften, han har fått ställa upp de senaste gångerna vilket jag är väldigt tacksam över! Dessutom var det roligt att få smink honom, haha!

                                        

Hur snygg blev han inte? Är jättenöjd över bilderna (trots dåligt sminkat skägg, hehe), vet dock inte vilken av dem jag ska använda imorgon när vi ska redovisa.

Fotouppgift - vänskap

Förra veckan fick vi fotouppgift där vi skulle ta bilder av någonting vi associerar med "vänskap" och det här är de färdigredigerade bilderna jag troligtvis kommer använda mig av och visa upp!

^ Den här var mitt kära syskon snäll nog att ta, eller jag hade ställt upp stativ och allting men hon hjälpte till med hur vi skulle så osv. Det är jag och min pojkvän som (uppenbarligen) står och håller varandra i händerna. Vänskap för mig betyder att man har roligt tillsammans, man litar på varandra och det finns en särskild tillit till varandra, och tänkte mig just att hålla varandra i händerna visar att man alltid står upp för varandra. Super cheesy men det går nog inte att fotografera "vänskap" utan att det blir cheesy, hahah!

v Det här är jag och mitt syskon. Vi var på pride i Västerås i somras och hittade ett par halsband med yin och yang. Jag har den vita halvan och hon har den svarta halvan, visserligen är vi syskon men hon är också min bästa vän, vi är varandras halvor och vi skulle aldrig klara oss utan varandra. Och så hade vi ju en sån underbart fin solnedgång idag så det var inte klokt!

 

^ Är osäker på om jag ska visa upp den här bilden på tisdag eller inte, bilden nedanför ska jag definitivt ha med för det var en sån spontan och naturlig bild: Men här var jag tvungen att muta honom lite med godis för att vara med, haha, vilket typ förstör grejen med just "vänskap". Men annars är det en väldigt söt bild!

v Älskar den här bilden så otroligt mycket så det är inte sant! Jag ville på något sätt spegla vänskapen mellan människa och djur och det här är ett ögonblicksfoto mellan mitt syskon och min katt, den kunde inte ha blivit bättre. Älskar den på alla sätt och vis, det enda jag kanske hade önskat är att den hade varit liggande som de andra bilderna så att den hade passat in i serien bättre. Men man kan inte få allt här i världen!

A drop of sunshine

För ett par/tre dagar sedan hade vi en sån otroligt fin solnedgång så jag var beredd att gå ut med systemkameran och fota lite för första gången på hur länge som helst. Självklart var batteriet i kameran dött bara för det, men det var så fint så jag kunde inte låta bli att gå ut och det blev lite bilder med mobilen åtminstone! Jag älskar verkligen stället vi bor på, lite i utkanten av Hallstahammar, men ändå med ett angeläget avstånd in till Västerås. I och med att vi bor i utkanten är vi lite mer isolerade, vi bor inte i ett villaområde utan vi har mer space för oss själva. Skulle aldrig klara av att leva i ett villaområde med små tomter och låga häckar så att man har full insyn, nej tack! Jag vill kunna leva och njuta på min tomt utan att människor kan gå/åka förbi och se in eller snoka på allt vi gör, och därför är vårt hus perfekt. Dessutom har vi sån stor tomt och två åkrar som nästan gränsar till vår äng, vilket ger massa fotomöjligheter. Solen går ner längst bort vid vår äng och ut över åkrarna, och hade inte 252:an legat precis bredvid hade det varit så fantastiskt harmoniskt att gå ut dit. Inte för att 252:an är extremt trafikerad, men det hade varit trevligt med bara åker hela vägen, utan att det är vägar som kommer emellan. 

Hur som helst, jag knäppte några jättemysiga och fina bilder, och det var skönt att få komma ut och få i sig det sista av solen nu när vädret varit så trist på senaste tiden. Synd bara att jag inte fick med mig systemkameran ut... Men här är några av de jag tog, oredigerade och direkt från mobilen!

Upp