Beatrice!

2 januari 2018

Nu sitter jag här igen, ytterligare ett år har passerat och vi har vandrat in i 2018. Jag hade alla intentioner att skriva det här inlägget igår men det fanns verkligen ingen ork... Men jag känner att oavsett om jag skulle skriva det här första dagen på året eller tre månader in på året så är det kul att fortsätta med den lilla "traditionen" jag har och skriva om året som gått. 

Så... Vad hände 2017? Det var ett relativt stort år men det känns ändå som att jag har ganska lite att sammanfatta. Jag ska göra mitt bästa!

Det antagligen största som hände under förra året var att jag tog studenten (!!), tänk att det efter alla år äntligen var min tur. Jag har väldigt blandade känslor när jag ser tillbaka på studenten, på ett sätt så var det verkligen den galnaste dagen i mitt liv. Å andra sidan så var det otroligt överskattat. Champagnefrukosten var underbart mysig, det kändes som att vi var en liten familj, vi skrattade massor och grät en skvätt också. Samlingen med våra mentorer i klassrummet lite senare på morgonen är bland det jobbigaste jag varit med om. Alla grät och kramades, vi fikade lite och skrev i varandras mössor. Jag ville aldrig att just den stunden skulle ta slut. Sen var det de sista minuterna innan vi skulle springa ut. Min klass sprang ut som tvåa, alltså rätt tidigt på förmiddagen, i ungefär tio minuter stod vi där alla treor ihop i en stor klunga i vår lilla vinterträdgård och skrek i princip halsarna av oss. Det sjöngs och firades, adrenalinnivån var HÖG, minst sagt. Något som är nämnvärt är att jag varit förkyld ett par dagar före studenten och hade tappat en större del av min röst, så ni kan ju tänka er hur bra min hals mådde efter två timmars flakåkande med sång och skrik hahah. 

Ja, att åka flak var inget att hänga i granen måste jag erkänna. Det var roligt i typ tio minuter, sen tröttnade man lite, men fast var vi i två timmar ändå så vi det var bara att göra det bästa av situationen (klackskor var en dålig plan btw). Sen var det dags att bli firad hemma, jag hade lyckligtvis några minuter på mig att vila innan det började trilla in folk. Tacka gudarna för det. När alla hade kommit så höll jag tal (dedikerat till min pappa) för första gången i mitt liv. Jag vet dock inte om det verkligen går att kalla det ett tag. För det första så gick det knappt att höra vad jag sa eftersom att jag tappat rösten, jag började även storgråta typ två meningar in haha. Men jag fick så gott som ut allt jag ville ha sagt och personerna som var där verkade uppskatta talet, det enda som egentligen spelade roll var att min pappa hörde vad jag sa eftersom att det var till honom jag höll talet till. 

Senare var det fest även på kvällen. Jag är verkligen ingen party person men fy fan vad roligt jag hade den kvällen trots att jag kanske blev lite för full. Det är kanske ingenting jag är "stolt" över att jag drack så mycket som jag gjorde, men med tanke på hur sällan jag faktiskt festar så är det ingen big deal. Något jag sa flera gånger redan innan jag tog studenten var "ska man supa sig redlös någon gång i livet måste det ändå vara på studenten", så jag brydde mig inte så mycket utan hade bara otroligt roligt med mina älskade vänner!

Det blev förvånansvärt mycket festande för min del i år. Med tanke på att jag är en "sitta inne-människa". På midsommar "firade" jag midsommar tillsammans med min pojkvän hemma hos hans kompis (som numera är min kompis också för den delen). Vi var ett litet gäng som grillade, spelade kubb och bara hade kul. Eller.. Jag ska inte säga att det bara var kul, för det var det inte. Vad som hände tänker jag inte gå in på då det är allt för privat, men det leder mig vidare till nästa punkt i sammanfattningen av året.

Jag jobbade mycket på mitt förhållande i år. Det har inte bara varit rosor och gulligull (även om det för det mesta varit rosor och gulligull). Det här är mitt andra seriösa förhållande, nu skulle jag egentligen säga mitt första "riktiga" förhållande om det är logiskt? I och med det så har jag upplevt både det positiva och det negativa som finns i ett förhållande. Jag har lärt mig hantera jobbiga situationer på ett helt annat sätt och därmed blivit starkare både som individuell person och som person tillsammans med en annan person. Det känns verkligen som att det här är året jag mognat på riktigt, jag är mer vuxen, kan ta beslut och jag känner att jag har ett annat konsekvenstänk än vad jag haft innan. Jag är heller inte lika rädd för att ta en konfrontation eller säga ifrån när någonting känns fel eller jobbigt. Jag har blivit mycket starkare under 2017!

Tatuering nummer två kom på plats, nu vill jag bara ha flera (såklart)! När man väl börjat tatuera sig finns det ingen återvändo haha, jag har faktiskt kontaktat en tatuerare idag så förhoppningsvis kan jag boka in en tid igen redan nu i januari!

Jag höll nästan på att glömma! Jag var ju och såg Queen live för sjutton gubbar, det måste nog vara den andra höjdpunkten på mitt år. Att jag inte fick se Aerosmith i somras svider fortfarande lite men det här väger definitivt upp en del av det. Det här var minst sagt en once in a lifetime möjlighet, jag är så glad att jag tog vara på den möjligheten, annars hade jag antagligen ångrat det resten av mitt liv hahah. 

Trots att mycket annat också har hänt under mitt år tänker jag dock avsluta den här summeringen med det faktum att jag klarade ytterligare ett nyårslöfte. Känslan när jag skrev den sista sidan i års-dagboken var märklig. Att skriva 365 sidor i en dagbok är mer krävande än man tror, att jag kommit ihåg och orkat skriva genom hela året är lite av ett mirakel (med tanke på att jag ofta tröttnar på saker efter typ två veckor). Det var nästan så jag ville fortsätta skriva i ytterligare ett år samtidigt som det var så himla skönt att kunna lägga ifrån sig boken och inte behöva tänka på den igen haha. Jag hade så gärna velat påbörja ett nytt löfte med någonting att göra varje dag under 2018 också men jag har fortfarande inte kommit på något bra så har bestämt mig för att strunta i det. Istället har jag några små mål som jag ska försöka klara av under året. 

Först och främst ska jag dricka betydligt mer vatten än vad jag gör i dagsläget. Optimalt skulle vara om jag kunde dricka typ fyra flaskor vatten om dagen, men jag ska ta det lite i taget och successivt försöka dricka allt mer vatten om dagarna. För det andra ska jag bli duktigare på att ta hand om min hy. Sen jag kärade ner mig i The Body Shops produkter har jag tyckt att hudvård blivit allt roligare så jag hoppas att det kommer ge resultat (också därför jag vill dricka mer vatten, för att få bättre hy). Och för det tredje ska jag ta initiativet att träffa mina vänner mer. 

Om jag ska vara ärlig så har jag varit väldigt isolerad under 2017, jag har inte alls träffat särskilt mycket folk. Det är ingenting jag egentligen har problem med, men det innebär också att jag riskerar att tappa vänner från den lilla skaran jag har. Och det är inte direkt någonting jag vill göra egentligen, så jag ska försöka ge mig ut och träffa både nya och gamla vänner! Jag har ju faktiskt skaffat mig några nya vänner under året som gått och förhoppningsvis kan jag skaffa mig ytterligare några nya under det här året. 

Jag börjar med mitt tredje "löfte" redan imorgon faktiskt, jag ska luncha med en person som jag var bästis med för några år sedan. Vi gick från bästisar till ovänner till vänner igen och har pratat mer och mer under året. Det ska bli kul att komma ut och göra någonting också för en gångs skull, har knappt lämnat huset nu i veckan hahaha.

Avslutar inlägget som jag avslutade året. ♥

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas