Beatrice!

Finally I know!

Det bara slog mig, mitt i natten till igår så slog det mig som en uppenbarelse från ovan (inte riktigt men nästan). Jag har kommit fram till vad jag "vill göra med mitt liv" så att säga. Jag har mitt timjobb på caféet här i Hallsta och jag trivs väldigt bra, men de senaste veckorna har jag varit lite uttråkad. Uttråkad är kanske inte rätt ord att använda egentligen men jag har känt mig rastlös, jag har velat lära mig nya saker och ha någonting att göra om dagarna när jag inte jobbar. 

Hur länge som helst har jag tänkt på vad jag eventuellt skulle plugga vidare till, jag har inte velat kasta mig in i en utbildning som inte känts helt rätt. Speciellt inte eftersom att jag är en person som ändrar sig var och varannan minut, då har det inte känts värt att "försöka" utbilda mig till någonting. Men sen jag började jobba på caféet så har jag insett att jag verkligen älskar serviceyrket, att bemöta nya människor varje dag osv. Sen har jag ju alltid älskat att hantera pengar, stå i kassa och sådant så egentligen så har service alltid varit självklart trots att jag inte velat sitta fast på Ica hela mitt liv (typ). 

Folk som känner mig väl vet också att jag har ett otroligt stort kontrollbehov, vid tillfällen sånt kontrollbehov att det är ohälsosamt.. hehe. Så något administrativt där ens jobb bokstavligen är att ha koll på saker har väl också lockat till viss del, fast jag har inte velat sitta på ett kontor och häcka hela tiden heller. Jag låter som en bortskämd ungdom som är extremt petig med vart hon kan tänka sig att jobba, så är inte riktigt fallet. Men jag känner mig själv väl som person och ett kontorsjobb hade funkat i typ en månad för min del hahah. I alla fall så låg jag uppe på natten och kunde inte sova, tankarna vandrade både hit och dit och då slog det mig... "kan man utbilda sig till hotellreceptionist?"

Gjorde en snabb googling och visst fan kan man utbilda sig till hotellreceptionist! Så fort jag såg det och vilka olika typer av utbildningar som fanns så var det någonting som bara klickade i mitt huvud. Det är ett varierande jobb, du har hand om bokningar och har koll på saker, du får träffa människor och du kan i viss mån få hantera pengar. Det är det perfekta serviceyrket för mig! Jag berättade om min "uppenbarelse" för mamma och pappa och båda tror att det är ett yrke/en utbildning som skulle passa mig. 

Jag har kollat på en utbildning som jag både kan plugga på distans och på deltid. Alltså skulle jag ha någonting att göra om dagarna samtidigt som jag kan jobba kvar på mitt nuvarande jobb och spara ihop pengar, jag är verkligen sååååå exalterad!! Däremot måste jag hindra mig själv från att kasta mig in i någonting, jag måste förstå hur det fungerar att söka om CSN som jag kunde göra till den här utbildningen, jag måste strukturera upp mina vardagar och tänka igenom det en extra gång om det här känns rätt. För jag gör ofta lite för hastiga beslut för mitt eget bästa, hehe, men så länge den här känslan håller i sig så är jag nöjd!

Det känns som att det här inlägget var lite all over the place, men jag har verkligen varit som i extas sen igår och var tvungen att få utlopp för det någonstans (tror min familj blir galna på mig om jag fortsätter ranta om det hemma lol). 

En annan grej som hänt idag, det har snöat?? Tack men nej tack det får gärna vara en snöfri vinter i år...

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas