Beatrice!

Gympass no1

För en dryg vecka sedan så gick jag och en vän till ett gym här i Hallstahammar och tecknade gymkort för hela 2018. Tack vare att vi gjorde det så får vi även träna gratis året ut (bara en månad but still). Efter det har jag jobbat mycket men idag åkte vi iväg och körde första gympasset tillsammans! Något som jag inte skrivit ut någonstans är att Gittan har blivit såld pga diverse privata anledningar, så mitt enda utlopp för träning försvann i ungefär samma veva som jag skaffade gymkortet. Jag ska alltså gå över till att bli en liten gymnisse! Okej, kanske inte riktigt.. Men jag vill definitivt förbättra min grundfysik och min grundkondition så jag ska se till att tvinga mig själv att gymma de dagarna när jag är ledig från jobbet, kanske även de dagarna jag jobbar lite färre timmar. Problemet är att jag avskyr att gymma, jag gillar att träna, men just gym kan jag tycka är så otroligt tråkigt och instängt. Men det är det bästa alternativet för mig ändå, för jag kommer definitivt inte gå ut och springa och jag har inte råd att hålla på med ridning/någon annan aktivitet på ett tag. 

Jag var otroligt oförberedd inför dagens pass. Egentligen så är jag en person som tycker om att planera och förbereda mig men jag hade verkligen ingen aning om vad jag ville jobba med eller fokusera på idag. Så min lösning blev att köra lite av varje, "lära känna" gymmet och maskinerna och jobba lite med hela kroppen. Framöver ska jag lägga upp mer av ett träningsschema, men jag är ändå nöjd över vad jag gjorde idag.

Vi var på gymmet strax efter 10, det var knappt någon där vilket var väldigt skönt. Jag känner mig ofta osäker på gymmet och kan få prestationsångest (löjligt jag vet, men det händer). Jag började med att stretcha oooordentligt. Eftersom att jag är så otroligt kall och stel i min kropp så vill jag inte börja jobba innan jag är ordentligt uppvärmd, så jag stretchade i kanske en kvart (?) innan jag faktiskt började träna. 

Körde axlar, ben och lite mage. Insåg att jag hade betydligt svagare axel/bröstmuskler än vad jag trodde hahah, jag skämdes lite för mig själv att jag inte tränat mer men nu har jag ju faktiskt gjort det så det kan bara gå framåt! Med tiden kanske jag till och med börjar tycka om att gymma, redan idag kändes det inte lika hemskt som det gjort under min skoltid när jag försökt gymma. Det är roligare att vara två också, att kunna träna tillsammans med sin bästa vän så man kan peppa varandra är bara positivt istället för att träna själv och jämföra sig med de andra som är där. 

 

Resten av dagen ska jag rensa undan massa skräp som står utanför mitt rum så att pappa kan isolera på utsidan av min vägg, så det blir lite mer träning för min del idag. Senare kanske jag unnar mig något gott, tycker jag förtjänar att äta ett kilo godis eller två nu, hahaha ;) 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas